Choď na obsah Choď na menu
 


výstava PODSTATA VIANOC

Od skorej jesene sme zo všetkých strán zaplavovaní najrôznejšími ponukami , ako prežiť čo najštedrejšie Vianoce , ako si dopriať čo najviac práve z ich ponuky prípadne od kiaľ si na to požičať. Vďaka tomu , čo sme si z vianoc urobili , sme akosi zabudli na to , o čom vlastne Vianoce sú.

Spolu so žiakmi Základnej Umeleckej Školy vo Valaskej a ZŠ-Predajná sme pripravili pre návštevníkov vianočných podujatí v kultúrnom dome vo Valaskej výstavu zameranú na pravú podstatu Vianoc.

Je to už v poradí piata vianočná výstava malých i väčších výtvarníkov z Valaskej a Predajnej. Každý rok sa zameriavame na inú aktuálnu tému a po projektoch zameraných na rodinnú či folklórnu rovinu najkrajších sviatkov v roku sme tento raz upriamili pozornosť na to najpodstatnejšie ...

V dejinách umenia sme našli množstvo diel zobrazujúcich Betlehemskú udalosť , ktorej hlavnými postavami sú Mária a jej malinké dieťa menom Ježiš. Tohoročnú Vianočnú výstavu sme zamerali práve na nich a formou štúdijnej kresby , či maľby sme spoznávali akými rôznymi spôsobmi autori od najstarších čias až po dnešok pristupovali k zobrazovaniu udalosti narodenia Betlehemského dieťaťa.

Výstava , ktorá určite osloví všetkých ľudí hľadajúcich hĺbku Vianoc potrvá do polovice januára...