Choď na obsah Choď na menu
 


DEJINY KORUNY (čakáme euro)

 

Dejiny koruny sa po dlhých 116 rokoch končili a ich miesto v našich mysliach a peňaženkách malo na trvalo nabradiť euro. S jeho príchodom boli v médiách prezentované skôr praktické , prípadne – často zbytočne negatívne informácie .

Žiaci výtvarného odboru Základnej umeleckej školy vo Valaskej a žiaci Základnej školy v Predajnej pod vedením učiteľa výtvarnej výchovy Mgr. Rastislava Turňu pripravili v tých dňoch zmien pre návštevníkov kultúrneho domu vo Valaskej výstavu , ktorá bola príjemnou rozlúčkou s našou korunou , a zároveň uvítaním našej novej meny -Eura .

Návštevníci si tu mohli pozrieť prierez hystóriou koruny formou reprodukcií , ale aj výtvarných štúdií z rúk našich talentovaných detí. Skôr narodení si určite s nostalgiou zaspomínali na svoje detstvo s papierovou trojkorunáčkou , tí mladší sa možno začudovli , akú rôznu podobu naša koruna mala .

Keďže  to bola zároveň výstava o výtaní Eura , našli tu návštevníci aj množstvo zaujimavých kresebných a reliéfnych prác zachytávajúcich to ako by Eurá vyzerali , beby ich vzhľad bol na našich deťoch.

Výstava pod názvom DEJINY KORUNY prebiehala do konca januára 2009.